30 Ekim 2015 Cuma

NOTE Full Coverage Liquid Concealler



ilk kapatıcım olan NOTE markasına ait kapatıcıdan bahsedeceğim. Öncelikle ürünün paketinde yazanları aktarayım;

  • İçeriğinde ki soya protein ve argan yağı; göz çevresinin, güneşten dolayı oluşabilecek lekenmelere karşı korumasına yardımcı olarak cildin yaşlanma sürecini azaltıcı etki gösterir.
  • Özel ucu ile tek uygulamada, kurutmadan yüksek kapatıcılığa ve gün boyu kalıcılığa sahiptir.
  • Paraben ve parfüm içermez.

4 farklı renkten oluşuyor. Renkler sarı alttonlu. Bende ki 02 beige rengi. Ürün 2,3 ml kullanım süresi ise 12 ay.
Benim gözlemlediklerime gelirsek, kesinlikle çizgilere dolmuyor. Kendisini sevdiren en büyük yanı bu. Kapatıcılığı yazdığı gibi yüksek değil, orta. Kalıcılığı ise pudra destekli en fazla 8 saat. Uygulandığında aydınlık bir görüm veriyor. Göz çevremi ise kurutmadı. Bahsedilen özel ucu, bildiğimiz gloss fırçası gibi. Kapatıcılığı ve kalıcılığı fazla morluk sorunu olmayanlar için ideal.



2 hafta neredeyse her gün kullandım. Olumsuz bir etkisiyle karşılaşmadım. Fiyatı 23 lira civarıydı sanırım. Ben indirimden 12 liraya aldım. Bittince yeniden almayı düşünüyorum.


25 Ekim 2015 Pazar

Flormar Puffy Blush 02 / 04


Flormar'ın çılgın indirimini duymayan kalmamıştır, herhalde. Benimde minik bir alışverişim olmuştu. 5 liraya düşen bu allıklarda beni şaşırtan şey yapıları oldu. Aynı seriden olmalarına rağmen biri daha köpüksü yapıda iken diğeri toz yapıda.

                                              

Günlük olarak sadece bu iki allığı kullandım. Hem test etmek açısından hem de doğal ve sağlıklı görünüm kazandırdığı için. 02 numara köpük yapıda, çok koyu bir renk gibi dursada uygulandığında yerini canlı bir pembeye bırakıyor. 04 numarası ise tatlı bir şeftali rengi. İçerisinde kesinlikle sim veya ışıltı barındırmıyor. Neredeyse her gün kullanmama rağmen bende sivilce yapmadı.


Kalıcılıkları ise orta seviyede. Ama 04 numarası bana bir tık daha kalıcı geldi.



Flormar mağazalarında hala daha bu serinin ürünlerine indirimli sahip olabilirsiniz.

Not: Fotoğraflarda renklerin belli olması açısından bolca uygulanmıştır.

11 Ekim 2015 Pazar

Maybelline The Falsies Volum Express Maskara


İlk aldığımda çok sulu gelen ve sevmediğim bir yapıya sahipti. Açıkcası bu maskarayı çok acemiliğime gelerek almıştım. Fırçasının yapısına bile dikkat etmemiştim. 

Bir süre kullanmadıktan sonra tekrar bir denemek istedim. Hafif kuruyunca daha verimli sonuç aldım. Fırçasının yapısından dolayı kirpikleri daha kıvrık gösteriyor. Ama kirpiklere pek hacim verdiği söylenmez. Siyahlığı beni tatmin etti. Suya dayanıklı maskaraları çok sevmesemde geçen yaz havuzda baya işe yaradı. 



Neredeyse tamamen kurudu, kullanılıcak halde değil. Önümüz de ki yaz yeniden almayı düşünüyorum. Fiyatını hiç hatırlamasam da indirim dönemlerdinde 10 liraya kadar düşüyor olması lazım.

4 Ekim 2015 Pazar

The Balm Mont Balm Far Paleti

Kısacık bir aradan sonra yeniden yazmaya başlıyorum. Okulum açıldığı için yoğun bir dönemdeyim. Bu nedenle hafta da 1 gün, pazar günleri yeni bir yazıyla burada olacağım.


Havalar soğuduğundan bir Sonbahar/Kış paleti olan "Mont Balm" paletten bahsetmek istedim. Sırf Aspen rengi için bile alınabilir. Çok güzel bir bordo kızıl kahve arası bir renk. Renkli gözlülere ekstra yakışacaktır. 


Pigmentasyonları beni tatmin etti. En çok kullandığım renk tabi ki  " Cartina" isimli olan. Göz kapağında ki damarlı görünümü örtmekte başarılı. "Whistler" rengi grimsi bir lila. Gözlere güzel bir ışıltı veriyor, ben sevdim. Ama bir renk var ki onu kullanamıyorum. "Zermatt" isimli rengi bir türlü verimli kullanamadım. 



Gratislerde fiyatı en son 40 lira civarıydı. Fiyatları şuan gereksiz pahalı. İnrimde yakalarsanız kapın bir tane!