27 Eylül 2015 Pazar

Wet'n wild Tekli Farlar | Brulee - Nutty


Bugün ki arkadaşlarım cep dostu ve fiyat-performans açısından başarılı iki adet tekli far. İkiside oldukça ünlüler. Brulee rengi göz kapağında ki renk eşitsizliğini çok güzel bir şekilde örtüp, aydınlık bir görünüm sağlıyor. Bazsız 3-4 saat sabit kalabiliyor. Günün geri kalanında yağlı ve çizgi çizgi bir görünüm oluştuyor. Bazlı gün boyu idare edecektir. Son zamanlarda aydınlık görünümünden dolayı kullanmayı daha çok sevdim.


Nutty rengi ise ışıltılı bir renk. Soğuk tonda gibi dursada göz kapağına dağıtıldığında sıcak bir renge dönüşüyor.Paketinde göründüğü gibi soğuk tonda durmasını istiyorsam daha tampon hareketlerle uyguluyorum. Tek başına uygulandığında verdiği görünüm bakımlı bir görünüm. Uğraşmak istemediğimde "Nutty, eyeliner ve maskara" üçlüsünü uyguluyorum.


Gratislerde 7 liraya gibi bir fiyata bulabilirsiniz.

24 Eylül 2015 Perşembe

Loreal Paris Mega Volume Collagen 24 Hour Mascara


Çoğumuz için maskaralar göz makyajının en önemli noktası. Benim de belli kriterlerim var. Maskaralarda daha çok fırçası plastiğimsi olanları seviyorum. Günlük hayatım da  kirpiklerimi tek tek ayıran ve ağırlık yapmayanları tercih ediyorum. Bende suya dayanıklı olmayan maskaralar bile akma yapmadığından waterproof olması veya olmaması sorun olmuyor.


Loreal'in bu maskarasının fırçası kıllı fırça. Yoğun siyah olması da güzel. Ama ben kullandığımda hem kirpiklerimi yapıştırıyor hem de ağırlık yapıyor. Bu tür maskaraları kullandığım da sanki kirpiklerimi dökecek hissi yaratıyor. Ve hemen silmek istiyorum.


Kirpiklere dolgunluk vermesi de vaadini yerine getiriyor. Suya dayanıklı maskaralar kirpikleri daha kıvrık göstermesini de doğruluyor. Gün boyu sürüldüğü şekilde kalıyor. Günlük hayatımda bu kadar yoğun maskaraları tercih etmediğimden şuan da özel günlerde sürülmek için çekmecemde beklemede.

21 Eylül 2015 Pazartesi

Essence Dudak Kalemleri


Haftanın ilk günün de tüm yapılan övgüleri hak eden bir üründen bahsedeceğim. Essence markasının dudak kalemleri çok kremsi bir yapıya sahip. Genelde dudağımı çerçevelemek yerine ruj gibi kullanıyorum. Kesinlik dudaklarımı kurutmuyor. Üstelik herhangi bir lip balm kullanmadığım halde.


Bende 5 rengi var. 15 Honey Berry, 05 Soft Berry, 08 Red Blush, 11 in the nude ve 13 Transparent.(yukarıdan aşağıya) 
Nude rengi ilk göz ağrım. Diğerlerini yakın bir zamanda aldım. Aldıktan sonra "Keşke daha önce alsaymışım." dedim kendime. 05 numarası hariç diğer 3 renk yaz - kış kullanılabilecek renklerde. Benim favorim 08 Red Blush. Efsane bir rengi var. Kendime yakıştırdığım nadir kırmızılardan. 


Transparan olanına gelirsek, açıkcası işlevini ben bir türlü çözemedim. Kalemin yapısı vazelin gibi bir yapıda. "Her renk ruju kusursuz sürmek için tek kalem." Fikir güzel ama ya performas? Ben pek bir etkisini göremedim. Belki bir gün lazım olur düşüncesiyle bekletmekteyim kendisini. Renkli dudak kalemlerine tam gaz devam. 

Fiyatları sanırım 3,5 lira olması lazım. Fiyat-performans sınavından başarıyla geçti.

Benim Essence dudak kalemleri hakkında düşündüklerim bu şekildeydi. Diğer renklerine denk gelirsem, affetmem! 

19 Eylül 2015 Cumartesi

Bayram İndirimi Alışverişim

Çoğumuzun beklediği bayram indirimi sonunda geldi. Bu indiriminden olabildiğince az şey almaya ve kendimi kaptırmamaya çalıştım. Çok birşeye ihtiyacım yoktu çünkü.



İlk olarak gratis'ten aldıklarımdan başlarsak, Eklips odaklı bir alışveriş oldu. Eklips ürünlerinde %30 gratis kartlılara + %10 gibi bir indirim vardı. Açılı kontür fırçasını ve eyeliner / kaş fırçasını, 3 tane de kolyesini aldım. Kolyeler sanırım 5 liraya düşmüşlerdi, fırçaların fiyatlarını hatırlamıyorum. Ve Golden Rose Velvet Matte 16 numarayı aldım. O da 10 liraya düşmüştü.


Eco Tools'un bu süngerlerinin methini çok duymuştum. Eve'den %30 indirimle 7 liraya edinmiş oldum. Hatta eve gelir gelmez de kullandım. Beğendim mi beğenmedim mi, kararsız kaldım bir kaç defa daha kullanmam lazım.


Son olarak da Flormar'ın bu 5 liraya düşen allıkları. Kendimi tuttum, tuttum ve sonunda aldım! 02 - hippie fest ve 04 - boho chic renklerini aldım. Aslında gözüm 01 numarasındaydı. Ne yazık ki kalmamıştı.

Ben alışverişimi minimum düzeyde tutmaya çalıştım. Sizlerin alışverişi nasıl geçti?

18 Eylül 2015 Cuma

Essence Tekli Far | 15 Hazel Me Not !


Essence'in 15 numaralı tekli farı ile karşınızdayım. Renginden başlarsak, sütlü kahvemsi bir renk. Bu tür renklere bayılıyorum, kahverengi ve tonları benim olmalı! Ama ne yazık ki bu farın pigmentasyonu gerçekten kötü. Fırçadan göz kapağına transfer olmuyor. Stand da baktığımda güzel gelmişti, çok yanılmışım. Seride ki renklerine göre değişiyor bu pigmentasyon olayı.


Ben bu farı kaş doldurma da bir fenomen olan "Mac-Omega" fara benzettim. Omega içinde daha çok grilik barındıyor ve daha açık sanki. Elim de olmadığı için internet üzerinde ki görsellere dayanarak söylüyorum. Bende bu benzeme olayından esinlenerek kaşlarımı doldurdum. Normalde kaşlarımı doldurmam çünkü doldurduğum da yüzüm kaştan ibaret gibi gözüküyor. Essence 15 numara ile kaşlarımı doldurduğumda çok doğal bir görünüm elde ettim. Zaten pigmentasyonu zayıf olduğundan çok keskin bir görünüm olmuyor kesinlikle.


Genelde piyasada bulunun kaş kitlerinde ki renkler kaşlarıma oldukça sıcak tonlu geliyordu. Kaş doldurmayı bana sevdirten Essence far şu sıralar gönlümün efendisi.

16 Eylül 2015 Çarşamba

Loreal Paris Pure Zone Yüz Temizleme Jeli


Loreal Paris' in bu temizleme pediyle satılan yüz temizleme jelleri çok popüler. Ben de sorunlu bir cilde sahip olduğum için yüzümü güzelce tezmizlemem gerekiyor.

Elimde ki jelin vaad ettkikleri; sivilce ve siyah nokta problemini çözmek. Bir süre düzenli kullandım. Yüzümü yıkadıktan sonra geçici bir gerginlik hissi yaratıyor. İlk kullanmaya başladığım zamanlarda burun kenarlarımı kuruttu ve kaşıntıya neden oldu.


İçinde bulunan salistik asit sayesinde sivilcelere etkisi oluyor ama hepsine değil. %75ini kullanıp bir sonuç alamayınca cildimi bu tür jellerle yorduğumu hissettim ve kullanmayı bıraktım. Bu tür temzileme jellerini artık hayatıma sokmama kararı aldım.
Şuan lavanta sabunuyla düzenli bir ilişkimiz var. Diğer sabunlar gibi cildimi kurutmadı. Şimdilik mutluyuz.


12 Eylül 2015 Cumartesi

Nivea Lip Butter / Vanilla & Macadamia



Nivea'nın stick nemlendiricelerinden sonra bir de bu "lip butter" olarak adlandırılanlardan kullanmak istedim. Daha önce bu balmların sticklere göre nemlendirme açısından daha iyi olduğunu duymuşmuştum. Hijyen açısından 1-0 yenik olsa da hem ambalajları hem çok tatlı hem de nemlendirme konusunda oldukça iyiler.


Aşırı kuru dudaklara sahip olmasam da dudaklarımı yumuşacık yaptı. Kokusu oldukça hafif, ağızda tat bırakan cinsten değil. Zaten o tür lip balmlara katlanamıyorum. Şuan için beni memnun etti. Fiyatları ise 10 lira civarında.

9 Eylül 2015 Çarşamba

NYC HD color quattro eyeshadow / 818 Union Square


Sadece kahve tonlarından oluşan bu dörtlü far paletini watsonsta 10 lira gibi bir fiyata görünce şans vermek istedim. Ve kaptım bir tane. İçinden çıkan işlevsiz bir aplikatörü olmasa olmazdı tabi ki. Renkler yaz akşamları dahil olmak üzere her mevsim kullanılabilcek tonlara sahip.


Farların hepsi ışıltılı. Pigmentasyonu ve kalıcılığı orta düzeyde. Renkler koyulaştıkça pigmentasyonları artıyor. Ve tozutma sorunu tabi ki var.


En açık rengi bileğim de hiç belli olmasa da göz kapaklarına uygulandığında belli belirsiz bir ışıltı veriyor ve bu görüntü benim çok hoşuma gitti.

Çok kalıcı ve kaliteli olmasa da fiyat - performans açısından geçer not aldı.

5 Eylül 2015 Cumartesi

Real Techniques Expert Face Brush



Bugün ki konuğum "Real Techniques Expert Face Brush". Uygun fiyatlı fırçalar arasında ismi 1.sırada yer alan bu fırçaları bir de ben denemek istedim. Ve bu çok amaçlı olan yüz fırçasını aldım.

Bu fırça hem toz hem de likit ürünleri ismi gibi uzmanca uyguluyor. Özellikle fırçanın şeklinden dolayı bronzer uygulamak çok kolay.


Fırça, sık kıllı olduğundan pudra uygularken pudranın kapatıcılığını arttırıyor.

Alalı aylar geçtikten sonra bir gün makyaj yapıyorum, yüzüme bir baktım bir adet fırçadan dökülen kıl. Ama bunu benim hor kullanmama verip, daha özenli davranmaya başladım bu sevimli fırçaya.


Bana likit ürünlerde azıcık ürün yiyormuş gibi ve diğer Real Techniques fırçalarına göre biraz sert geldi.
Bunların dışında yıkadıktan sonra kısa sürede kuruyor.

Fiyatı yanılmıyorsam 35-36 lira olması lazım. Sizin kullandığınız uygun fiyatlı fırçalar hangileri ?

Golden Rose Velvet Matte Lipstick 06 / 12 / 27


Golden Rose markasının bu rujlarını duymayan kalmadı sanırım. Bence konuşulacak kadar varlar. Şuan 3 rengine sahibim ve diğer renklerini almamak için kendimi zor tutuyorum.
İçinde paraben olmaması kocaman bir artı. Sürümleri, mat olmalarına rağmen çok kolay. İçinde ki E vitamini ile aynı zamanda dudakları nemlendiyor. Ve kalıcılıkları çok iyi, en fazla 2 tazeleme ile günü kurtarıyorsunuz.

İlk olarak 06 numara tam bir turuncu olan renkten başlarsak, yaz başında almıştım. Koyu ve "Ben buradayım." Diye bağıran renkleri kendime pek yakıştırmıyordum. Bir değişiklik yapmak isteyip turuncu bir ruj arayışına girmiştim. 06 numarayla tanışma hikayemiz bu şekilde oldu.

                                               

12 numaralı renk, içinde morluk bulunan bir gül kurusu. Benim "velvet matte" koleksiyonuma katılan son üye. Sonbahar da günlük olarak kullanmayı plandığım ve rengine aşık olarak aldım kendisini.


27 numara ise meşhur Mac Kinda Sexy ruja muadil olarak gösterilen. İçlerinde duruşunu en beğenmediğim. Dudaklarımla bütünleşmedi ve kabuk kabuk durdu. En başta dudaklarımdan kaynaklandığını düşündüm fakat peeling sonrası bile aynı görüntüdeydi. Şu an rengi için elimde tutuyorum. 27 numarayı bulamayanlar daha küçük kozmetik mağzalarına bakabilirler.


Dudak da duruşları ise aşağıda. Işıktan dolayı hafif parlak çıkmış olsalarda tabi ki mat bitişli. 



Golden Rose mat rujlarda diğer markaları solladı. Nedersiniz?

3 Eylül 2015 Perşembe

The Balm Autobalm Palette Hawaii / California


The Balm'ın bu iki minik paleti resmen acil durumlar için yapılmış. At çantaya çık evden.
Her çantaya sığması da bir artı kazandırıyor. Her The Balm ürünü gibi biraz tozutma yapıyor.


İlk olarak "hawaii" isimli olanından başlarsak, pigmentasyonu The Balm'a yakışır şekilde.
Özellikle allığı o kadar canlı ve güzel ki. Bu yaz bronz tenimde bu allığı çok kullandım.


Bu paletlerin dezavantajı ise küçük olduklarından, büyük fırça kulanamama.
Özellikle allıklar da büyük fırça kullanırken biraz zorlanıyorum.


California paletine gelirsek, pigmentasyonu hawaii kadar iyi gelmedi. Ama allığını ve aydınlatıcısını sevdim. California ve Hawaii'nin bir diğer farkı ise aydınlatıcıları.
California'ın aydınlatıcısı ışıltılı bi yapıya sahipken, Hawaii'nin ki ise mat yapıda.


Açık hahve far aynı zamanda kaş farı olarak da kullanılabiliyor. Fakat benim kaş rengim soğuk bir ton da olduğundan bu sıcak kahverengini kaş farı olarak kullanmıyorum.

Ben bu iki paleti çok pratik buluyorum, tatil de ve acil durumlarda  oldukça işe yarıyorlar.
Gratislerde fiyatı 35 lira olması lazım. İndirimlerde yaklaşık 20 liraya bulabilirsiniz.





1 Eylül 2015 Salı

Essence All About Matt Fixing Compact Powder


Elimde ki Essence transparan pudra benim sakarlığım sonucu biraz hasar almış durumda. 
İlk olarak söylemek istediğim Rimmel London pudralarından ambalaj olarak daha kaliteli olması, bu ilk artısı.


Beyaz rengine aldanmayın, ayarı kaçırmadığınız sürece una bulanmış görüntüsü ile karşılaşmayacaksınız. Bu pudrayı uyguladığımda yaklaşık 3 saat parlama sonucu yaşamıyorum fakat saha sonra  "Beni tazelemen gerekiyor."  sinyallerini yavaş yavaş veriyor.


Transparan pudralar, renkli pudralara göre hem daha ince yapılı hem de daha doğal bitişli .
Ayrıca çeşitli high-end markaların ürünlerine muadil olarak gösteriliyor.
11 liralık fiyatıyla günlük hayatta kullanınabilecek kategoride.